Das levert Complete afbouw service

Brandwerende wanden plaatsen

Brandwerende wanden zijn een cruciaal onderdeel van de brandveiligheidsmaatregelen binnen een gebouw. DAS Bouwsystemen geeft u advies bij de keuze voor de juiste brandwerende wanden en draagt bovendien zorg voor de montage, het plaatsen en het afwerken ervan. Daarbij wordt er gezorgd voor de optimale kwaliteit binnen het beschikbare budget en houdt ons team zich aan de vastgestelde planning en kosten. Wij zijn actief binnen de bedrijfsbouw en utiliteitsbouw.

0416 363841Contactformulier

De functie van brandwerende wanden

De belangrijkste functie functie van een brandwerende wand is ervoor zorgen dat uitbreiding van de brand wordt vertraagd of zelfs voorkomen en dat hierdoor het gebouw of kantoor veilig ontruimd kan worden. Brandwerende wanden kunnen worden onderscheiden op het gebied van brandwerendheid en op brandvertragende eigenschappen. Brandwerendheid refereert naar de tijd waarin een wand de brand kan stoppen, voordat er verdere verspreiding plaatsvindt. De brandvertragende eigenschappen hebben betrekking op de tijdsduur voordat het materiaal ontbrandt en op de rookontwikkeling die door het materiaal wordt veroorzaakt. Afhankelijk van hoe ze scoren op beide categorieën, komen ze in een bepaalde kwaliteitsklasse terecht.

Brandwerende systeemwanden plaatsen

Soorten brandwerende wanden

Brandwerende wanden zijn er in alle soorten en maten. Naast de standaardafmetingen kunnen ze ook op maat worden gemaakt, als de specifieke kenmerken van een locatie dit vereisen. Brandwerende wanden worden meestal gebouwd als binnenmuren of scheidingswanden. Ze komen tot stand door brandwerende platen tegen de wanden te bevestigen. Deze platen kunnen van verschillende soorten materiaal worden gemaakt. De meesten zijn vervaardigd uit metaal en minerale wolisolatie. Brandwerende platen kunnen ook aan de buitenkant van een gebouw worden gemonteerd om het bedrijf te beschermen tegen een brand van buitenaf. Een fijne bijkomstigheid is dat de meeste panelen ook isolerend werken en zo helpen het bedrijfspand warmer of koeler te houden.

Glazen kantoor-scheidingswanden bedrijfspand in Nieuwegein

Brandwerende wanden van DAS Bouwsystemen B.V.

Kiest u ervoor om uw brandwerende wanden door DAS Bouwsystemen te laten plaatsen? Dan krijgt u de garantie dat er wordt gezorgd voor een optimale kwaliteit binnen het beschikbare budget. Een team van werkvoorbereiders en uitvoerders zorgt in samenspraak met u voor de beste oplossing voor u bedrijfspand, waarbij DAS Bouwsystemen zorg draagt voor het hele proces: van concept tot realisatie. Toonaangevende projecten van DAS Bouwsystemen zijn te vinden in het hele land, zowel in steden van de provincie Noord-Brabant zoals Breda, Tilburg, Eindhoven, Den Bosch of Waalwijk en in steden in de Randstad, zoals Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Dordrecht. Ongeacht de plek in Nederland waar u gevestigd bent, kunt u bij ons terecht voor advies, antwoord op uw vragen of een offerte met onze zeer scherpe prijzen.


Onze systemen vormen de slimste oplossing om effectieve werkruimten te creëren.

Onze nieuwste projecten

Distributiecentrum Domino’s te Nieuwegein

Nieuwbouw

Voordelen van Das Bouwsystemen B.V.

Complete afbouw service

Vanaf het eerste concept tot realisatie.

Snel en efficiënt

Onze systemen zijn snel en efficiënt

Vast aanspreekpunt

De projectmanager is uw vast aanspreekpunt

Optimale kwaliteit binnen afgesproken planning

Onze projectmanager waarborgt een optimale kwaliteit binnen de afgesproken planning en budget.

Totale afbouwpakket

Daar waar veel bedrijven zich specialiseren in één specifieke discipline, richt DAS Bouwsystemen zich op het totale afbouwpakket.

Gerenommeerd bouwbedrijf

Inmiddels is DAS Bouwsystemen uitgegroeid tot een gerenommeerd bouwbedrijf met tal van toonaangevende referentieprojecten en opdrachtgevers.

Wilt u graag kennismaken?

Breng een bezoek aan ons hoofdkantoor in Drunen. Onze specialisten maken graag nader kennis en helpen u ook graag bij uw aanvraag.