Das levert Complete afbouw service

Akoestiek kantoor verbeteren

In sommige kantoorpanden is de akoestiek niet prettig om in te werken. Zeker bij nieuwbouw met een open kantoorruimte of een kantoortuin, kan het nodig zijn de akoestiek van het kantoor te verbeteren. Een slechte akoestiek is funest voor je concentratie en werkt erg vermoeiend. Het telefoongesprek van een collega of het geluid van de printer in de hoek houden medewerkers van het werk. En dat kost niet alleen tijd of energie, maar uiteindelijk ook geld, bijvoorbeeld door een hoger ziekteverzuim of lagere productiviteit. De akoestiek in een ruimte verbeteren kan op veel manieren, zowel bouwkundig als door de aankleding van de ruimte.

0416 363841Contactformulier

Akoestiek in een ruimte verbeteren

De aankleding van een ruimte kan al veel doen om de akoestiek te verbeteren op kantoor. Kamerplanten, vloerkleden of meubilair met stoffen bekleding helpen allemaal mee om het geluid te dempen en de akoestiek in het kantoor te verbeteren. Ook kan het helpen wanneer er genoeg vergaderzaaltjes of stilteruimtes om te bellen beschikbaar zijn.

Op zoek naar een meer rigoureuze oplossing? Bouwkundige aanpassingen zetten meer zoden aan de dijk en zijn ook een meer structurele oplossing voor het probleem. Bij bouwkundige oplossingen kun je denken aan: akoestiek verbeteren van het plafond, geluidsabsorberende wandpanelen of scheidingswanden, al dan niet van geluidwerend materiaal.

Akoestische plafond-secties kantoorpand

Bouwkundige oplossingen om de akoestiek van een kantoor te verbeteren

De akoestiek verbeteren door het plafond aan te pakken is een veel toegepaste oplossing die merkbaar helpt. Op deze manier de akoestiek in kantoor verbeteren kan met verschillende oplossingen. Het akoestische systeemplafond is een bekende manier. Andere plafondoplossingen zijn: akoestische spanplafonds of een plafondeiland. Een akoestisch plafondeiland is een bijzonder fraaie manier om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Het heeft een luxe uitstraling en is heel geschikt wanneer niet overal dezelfde demping nodig is. De verschillende toepassingen hebben naast geluiddemping soms nog andere prettige eigenschappen, zoals brandwerendheid en vergen weinig onderhoud.

Een geluiddempend plafond kan worden aangevuld door andere maatregelen. Zo kunnen akoestische wandpanelen een goede oplossing zijn. Ze zijn in verschillende materialen en kleuren beschikbaar, waardoor ze tevens de mogelijkheid bieden iets toe te voegen aan de sfeer en uitstraling van de ruimte. Ook geluidwerende scheidingswanden kunnen een oplossing zijn om de akoestiek te verbeteren. Door de fysieke scheiding die op deze manier tussen medewerkers of groepen medewerkers wordt aangebracht, bevorderen deze de concentratie zelfs nóg beter.

Glazen kantoor-scheidingswanden bedrijfspand in Nieuwegein

Akoestiek verbeteren met DAS Bouwsystemen BV

De eerste stap in het verbeteren van de akoestiek in een kantoor is het uitvoeren van een meting. Dan wordt duidelijk waar het probleem zich manifesteert en hoe groot het probleem is. Daarna kan via maatwerk de meest optimale bouwkundige oplossing gezocht worden. DAS Bouwsystemen BV kan deze meting verzorgen en de diverse bouwkundige elementen leveren, waarna onze ervaren en deskundige medewerkers ze vakkundig installeren.

DAS Bouwsystemen BV werkt door heel Nederland, maar doordat we gevestigd zijn in Drunen vind je ons vaak in:

  • Drunen
  • Waalwijk
  • Brabant

Neem gerust contact met ons op, waar je ook gevestigd bent. Wij komen graag op locatie adviseren, de akoestiek meten en de juiste akoestische elementen installeren.


Onze systemen vormen de slimste oplossing om effectieve werkruimten te creëren.

Onze nieuwste projecten

Distributiecentrum Domino’s te Nieuwegein

Nieuwbouw

Voordelen van Das Bouwsystemen B.V.

Complete afbouw service

Vanaf het eerste concept tot realisatie.

Snel en efficiënt

Onze systemen zijn snel en efficiënt

Vast aanspreekpunt

De projectmanager is uw vast aanspreekpunt

Optimale kwaliteit binnen afgesproken planning

Onze projectmanager waarborgt een optimale kwaliteit binnen de afgesproken planning en budget.

Totale afbouwpakket

Daar waar veel bedrijven zich specialiseren in één specifieke discipline, richt DAS Bouwsystemen zich op het totale afbouwpakket.

Gerenommeerd bouwbedrijf

Inmiddels is DAS Bouwsystemen uitgegroeid tot een gerenommeerd bouwbedrijf met tal van toonaangevende referentieprojecten en opdrachtgevers.

Wilt u graag kennismaken?

Breng een bezoek aan ons hoofdkantoor in Drunen. Onze specialisten maken graag nader kennis en helpen u ook graag bij uw aanvraag.